Blog van marcel

Wat betekent de Bitcoin halving?

 

Het is een van de veelbesproken gebeurtenissen binnen de Bitcoinwereld: de 'Bitcoin halving'. Eens in de vier jaar, na 210.000 blocks is het zover en halveert de hoeveelheid bitcoins die miners per block verdienen. De eerstvolgende halving vindt naar schatting in april of mei van 2024 plaats. In dit artikel lees je over de mogelijke impact ervan.

F.O.E.B.O.P.E (Fear Of Entering Because Of Previous Experience)

De angst om te starten in een nieuw programma wegens eerdere ervaringen in andere programma's, is een angst die maar heel lastig is uit te leggen maar die wij regelmatig als argument krijgen om deze keer maar even te wachten met opnieuw investeren. 

Het argument komt hierop neer:

Je hebt een Chinese afhaalmaaltijd gehad die je niet lekker vond en daarom bestel je vanavond geen pizza...

Het resultaat is dat je uiteindelijk hongerig achter blijft...

Hoe ga je verstandig om met je investeringen?

Of u nu in Finalmente Global of in GoFounders investeert, angst is altijd een slechte raadgever. Dus om te voorkomen dat je niet meer slaapt ’s nachts, is het verstandig om de volgende regels in acht te nemen voor je een investering doet:

Advies:
1: Investeer NIET als je enkel geld kunt verdienen door andere mensen aan te brengen
2: Investeer NIET in een programma als je het rendement er niet kan uithalen

 

Wat is de waarde van wachten?

Regelmatig krijgen wij als antwoord op een voorstel wat we doen, “… ik wacht liever nog even tot het andere programma beter gaat presteren…”, of “… ik wacht nog even tot Five Winds weer opengaat voor ik een nieuw risico aan durf te gaan…”.

Dit klinkt in eerste instantie als een redelijk argument maar de werkelijke vraag is, is dat het ook?

U handelt op de beurs, maar wat is die beurs nu eigenlijk?

NASDAQ

Van oudsher is een beurs een centrale plaats waar handelaren bij elkaar komen om te handelen. Vroeger deed men dit op een plein in de stad en op sommige plekken in Nederland kun je nog zien hoe dit in zijn werk ging, denk aan de Goudse kaasmarkt of de diverse veemarkten die er nog steeds zijn. En net zoals er kazen of koeien worden verhandeld, zo hebben ook de aandelenhandelaren of valutahandelaren, hun eigen beurs. Deze handelaren noemen we ook wel “Traders”.

Iedere dag verliest u geld!


We weten allemaal ongeveer wel hoeveel geld we uitgeven aan de vaste lasten zoals huur of hypotheek, gas-, licht- en water, de kosten van de auto en de boodschappen, maar we staan er maar zelden bij stil hoeveel geld we dagelijks verliezen door niet te participeren in bepaalde investeringen.

Cash is Trash

Goud en zilver zijn al 5000 jaar de toonaangevende valuta in de wereld geweest. Maar het duurde tot ca 680 tot 630 v.C voor het ook 'geld' werd.
Dit gebeurde door van het goud munten te slaan in evenredig gewicht en grootte. Hierdoor werden de munten uitwisselbaar en werden de munten een eenheid die geregistreerd kon worden en waarmee kon worden gehandeld.

Belangrijke kenmerken van geld zijn: