Hoe ga je verstandig om met je investeringen?

Of u nu in Finalmente Global of in GoFounders investeert, angst is altijd een slechte raadgever. Dus om te voorkomen dat je niet meer slaapt ’s nachts, is het verstandig om de volgende regels in acht te nemen voor je een investering doet:

Advies:
1: Investeer NIET als je enkel geld kunt verdienen door andere mensen aan te brengen
2: Investeer NIET in een programma als je het rendement er niet kan uithalen

 

Wij adviseren en hanteren de volgende gedragsregels:

 • Investeer met een doel;
  (Enkel wanneer u weet wat u wilt kunt u een strategie bepalen)
   
 • Investeer alleen geld dat je niet direct nodig hebt;
  (Een handige stelregel hierbij is dat je afscheid neemt van het geïnvesteerde bedrag. Kun je dit niet dan is deze investering niets voor jou of is je initiële startkapitaal te hoog)
   
 • Haal je inleg uit het systeem zodra dit mogelijk is;
  (Doe dit in kleine stapjes, bijvoorbeeld 10% - 25% per opname. Op deze manier blijft het grootste deel van je ingelegde vermogen doorwerken terwijl je zelf steeds minder risico gaat lopen. Na verloop van tijd is je risico teruggebracht tot 0%)
   
 • Leg een deel van je opgenomen rendement apart om te kunnen participeren in een ander instrument/programma;
  (Op deze manier bouw je ‘werkkapitaal’ op voor later)
   
 • Alle financiële producten die met een hefboomeffect worden verhandeld, houden een grote mate van risico in voor uw kapitaal. Zorg ervoor dat u deze risico’s volledig begrijpt en win indien nodig onafhankelijk advies in;
   
 • Investeer in systemen die duidelijk zijn over hun business;
  (Laat je niet verleiden door mooie marketingpraatjes of een schitterende website. Het gaat om jouw eigen geld dus zorg ervoor dat je verantwoordelijkheid neemt hierover. Leer zoveel mogelijk over de werking van het programma en stop nooit met leren!)
   
 • Investeer zo veel mogelijk in systemen met een financiële licentie;
  (De programma’s die een hoog rendement beloven zijn vaak niet gereguleerd. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer je tijdig in- en uitstapt. Houdt er altijd rekening mee dat dit soort programma’s plotseling kunnen verdwijnen)
   
 • Zorg dat je contact hebt met je upline, die kan je altijd helpen;
  (Op de website van Cleo Company kan iedereen de meeste informatie over de aangeboden programma’s terugvinden. Komt u er nog steeds niet uit, en u bent klant bij ons, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek, wij helpen u graag verder)
   
 • Spreid je geld over meerdere systemen;
  (Je risico wordt op deze wijze verdeeld en verkleind terwijl je potentieel rendement exponentieel toeneemt)
   
 • Investeer je toch in een risicovol systeem, calculeer dan 100% verlies in;
  (Bedenk dat het ‘huis’ altijd wint. Door slim te spelen en voor kleine winsten te gaan en bij voorbaat een verlies in te calculeren vergroot je de kans op winst)
   
 • Wees geduldig;
  (Laat het geld voor je werken en gun het de tijd om een aantrekkelijk rendement te genereren. Accepteer even dat je wat risico loopt om hier later van te profiteren. Een strategie voor de langere termijn geeft rust)
   
 • Angst werkt als een magneet;
  (Veel mensen zoeken op het internet naar bevestiging en komen via social media dan vaak in contact met andere investeerders die hier hun onzekerheid ventileren. Laat u niet verleiden om mee te gaan in deze emotie die vaak enkel berust op onzekerheid. Emoties als hebzucht, angst, ongeduld en onzekerheid veroorzaken niet zelden dat een particuliere investeerder zijn eigen glazen ingooit. Dat is extra zuur als die investeerder speculeert met een beperkt, moeizaam verdiend vermogen)
   
 • Gebruik je verstand!!
   

Laat ik dit artikel afsluiten met één van mijn favoriete filmquotes: ’Greed is good!’ (vert.: ‘hebzucht is goed’) uit de film Wall Street. Een gezonde mate van hebzucht in combinatie met wat angst maakt je een emotioneel sterke investeerder. Zorg er echter voor dat beide emoties goed in balans blijven zodat je verantwoord en gebalanceerd kunt investeren.
 

Een goede nachtrust toegewenst.