Iedere dag verliest u geld!


We weten allemaal ongeveer wel hoeveel geld we uitgeven aan de vaste lasten zoals huur of hypotheek, gas-, licht- en water, de kosten van de auto en de boodschappen, maar we staan er maar zelden bij stil hoeveel geld we dagelijks verliezen door niet te participeren in bepaalde investeringen.

De meesten van ons spelen iedere maand mee in de staatsloterij onder het voorwendsel dat als je niet meedoet, je zeker nooit iets zult winnen. Volgens een berekening van het AD in 2016 is de kans op de hoofdprijs bij een maandelijkse trekking is 1 op 2,6 miljoen. De kans op een prijs hoger dan je eigen inleg is iets meer dan 12 procent.
Onze deelname aan de postcode loterij levert zelfs een slechter resultaat op, hierbij spelen we overigens mee omdat we de gedachte niet kunnen verdragen dat de buren wel winnen maar wijzelf niet… Bij de Nationale Postcode Loterij is de winkans van de grote loterijen het laagst, namelijk 1 op 7.

Ondanks deze lage kansen op succes blijven we deelnemen maar we schrijven onze inleg nooit af als verlies. Om u een idee te geven van de bedragen die velen van ons jaarlijks investeren in loterijen heb ik hieronder een overzicht geplaatst, u weet zelf waarschijnlijk wel hoeveel u over de afgelopen jaren heeft gewonnen…

Kosten per jaar (als je aan iedere trekking meedoet):
(laatste update 2016)

De Lotto: 104 euro

Nationale Postcode Loterij: 178,50

EuroVriendenloterij: 184,50 euro

Staatsloterij: 195 euro

BankGiroLoterij: 198,75 euro

Wanneer we daarentegen zouden participeren in een programma als WWC waarbij we een initiële éénmalige inleg zouden doen van $100, levert dit een dagelijkse return op van 1,5% over een looptijd van 16 dagen.
Hiermee outperformt WWC per dag iedere deelname in een loterij!
Door niet deel te nemen verliest u dus iedere dag!

Wanneer valt bij u het kwartje?