Blog

F.O.E.B.O.P.E (Fear Of Entering Because Of Previous Experience)

De angst om te starten in een nieuw programma wegens eerdere ervaringen in andere programma's, is een angst die maar heel lastig is uit te leggen maar die wij regelmatig als argument krijgen om deze keer maar even te wachten met opnieuw investeren. 

Het argument komt hierop neer:

Je hebt een Chinese afhaalmaaltijd gehad die je niet lekker vond en daarom bestel je vanavond geen pizza...

Het resultaat is dat je uiteindelijk hongerig achter blijft...

Hoe ga je verstandig om met je investeringen?

Of u nu in Finalmente Global of in GoFounders investeert, angst is altijd een slechte raadgever. Dus om te voorkomen dat je niet meer slaapt ’s nachts, is het verstandig om de volgende regels in acht te nemen voor je een investering doet:

Advies:
1: Investeer NIET als je enkel geld kunt verdienen door andere mensen aan te brengen
2: Investeer NIET in een programma als je het rendement er niet kan uithalen

 

Wat is de waarde van wachten?

Regelmatig krijgen wij als antwoord op een voorstel wat we doen, “… ik wacht liever nog even tot het andere programma beter gaat presteren…”, of “… ik wacht nog even tot Five Winds weer opengaat voor ik een nieuw risico aan durf te gaan…”.

Dit klinkt in eerste instantie als een redelijk argument maar de werkelijke vraag is, is dat het ook?

U handelt op de beurs, maar wat is die beurs nu eigenlijk?

NASDAQ

Van oudsher is een beurs een centrale plaats waar handelaren bij elkaar komen om te handelen. Vroeger deed men dit op een plein in de stad en op sommige plekken in Nederland kun je nog zien hoe dit in zijn werk ging, denk aan de Goudse kaasmarkt of de diverse veemarkten die er nog steeds zijn. En net zoals er kazen of koeien worden verhandeld, zo hebben ook de aandelenhandelaren of valutahandelaren, hun eigen beurs. Deze handelaren noemen we ook wel “Traders”.

Cash is Trash

Goud en zilver zijn al 5000 jaar de toonaangevende valuta in de wereld geweest. Maar het duurde tot ca 680 tot 630 v.C voor het ook 'geld' werd.
Dit gebeurde door van het goud munten te slaan in evenredig gewicht en grootte. Hierdoor werden de munten uitwisselbaar en werden de munten een eenheid die geregistreerd kon worden en waarmee kon worden gehandeld.

Belangrijke kenmerken van geld zijn:

Waarom wachten wordt beloond!

“… Zelfs met de extreem lage rente die je op je spaarrekening krijgt, had je dit jaar beter kunnen sparen dan je geld te beleggen op de beurs. Alle toonaangevende beursgraadmeters zijn de winst over dit jaar deze week kwijtgeraakt.
Bij banken als ING en ABN Amro krijg je tegenwoordig 0,03 procent spaarrente. Bij Triodos is die rente al gedaald naar 0 procent, maar ook dat is dit jaar lucratiever dan beleggen.    
(bron RTLZ 26 oktober 2018)

Brief van een klant

Hieronder mijn antwoord aan iemand die mij de vraag stelde of we al iets meer wisten over Five Winds. Omdat er misschien meer mensen zijn die mijn antwoord zouden kunnen gebruiken om weer wat rustiger adem te halen, heb ik dat antwoord hieronder geplaatst.

Beste,