Zelfstandig Zonder Personeel & Zonder Plan

Je hebt de knoop doorgehakt of de knoop is vóór je doorgehakt, hoe dan ook, je hebt ervoor gekozen zelfstandig verder te gaan en al jouw kennis en ervaring aan te wenden om voor jezelf te gaan werken. Natuurlijk heb je je gedegen voorbereid en vol vertrouwen ga je aan de slag.
De toekomst ziet er rooskleurig uit!

Na de eerste opstartperiode ga je je verdiepen in het minder aantrekkelijke deel van je toekomst en je vraagt je misschien af wat er met je inkomen gebeurt wanneer je plotseling langdurig ziek wordt of de resultaten van je inspanningen niet voldoende opleveren om de rekeningen mee te betalen…
Veel ondernemers hebben hiervoor geen adequaat plan.
Spaargeld is beperkt en het beleggen van vermogen is voor veel mensen geen optie omdat hiervoor de financiële middelen gewoonweg ontbreken.

Ik spreek uit ervaring, ook ik was niet voorbereid en had geen gedegen financieel plan voor de toekomst. Dus toen plotseling mijn inkomen wegviel net op het moment dat wij een nieuw huis hadden gekocht, heb ik toch even behoorlijk met mijn handen in het laatste beetje haar gezeten…
Mijn eerste gedachte was om gewoon een tandje bij te zetten maar al snel realiseerde ik mij dat dit nooit voldoende zou zijn. Ik moest niet enkel nú leven en mijn rekeningen betalen maar wilde ook voldoende opbouwen voor later. Het eerder opgebouwd vermogen zat in het bedrijf en in het nieuwe huis dus er was geen reserve meer om te investeren in mijn toekomst die met de dag dichterbij kwam. Het gevoel klem te zitten werd sterker en ik begon mij steeds meer een gevangene van mijn eigen situatie te voelen, iets wat ook negatief begon te werken op mijn bedrijfsactiviteiten…

“Desperate times ask for desperate measures”
Het werd tijd om buiten de box te denken en ik dwong mijzelf open te staan voor alternatieve ideeën. Zo begon mijn zoektocht naar alternatieve vormen van beleggen waarbij ik geen duizenden euro’s kapitaal nodig had en waarbij ik niet of nauwelijks risico zou lopen om toch een behoorlijk rendement te genereren op termijn.
Ik heb ontelbare voorstellen onder ogen gehad en verworpen en ben vaker benaderd door netwerkmarketeers dan je je kunt voorstellen.

“Your mind is like a parachute, it only works if it’s open…”
Dat is waar maar gelijktijdig wilde ik mijn geest niet zover openzetten dat mijn hersens eruit zouden vallen… Toch bleef die zin door mijn hoofd heen spoken en ik kon mij herinneren dat iemand mij dat maanden geleden had verteld toen hij mij zijn investeringsvoorstel toonde. Ik was toen absoluut niet geïnteresseerd in zijn verhaal en heb dus ook niet de tijd genomen om te luisteren.
Die bereidheid (geboren uit noodzaak) om te luisteren had ik inmiddels wel gekregen en ik besloot om een afspraak te maken, wat had ik tenslotte te verliezen?

Wil jij weten hoe die 30 minuten aandachtig luisteren mijn financiële situatie en mijn toekomst hebben veranderd?
Maak dan ook eens vrijblijvend een afspraak met mij, je toekomst zal je dankbaar zijn!

Marcel Mak
Cleo Company
marcel@cleocompany.eu