Timing is niets!

Uit onderzoek blijkt dat beleggers die de markt negeren het beter doen. Anderen, die de markt probeerden te timen of hun beleggingen verkochten, deden het minder.

Er zijn drie factoren die je rendement bepalen:

1. Kosten zijn belangrijk

Beleggers en investeerders die hun geld in goedkope fondsen hadden zitten, deden het gemiddeld beter dan andere beleggers en bleven minder achter bij fondsen. 

Dat zou wel eens kunnen komen doordat de goedkoopste fondsen vaak passieve indexfondsen zijn, die grote delen van de aandelenmarkt of obligatiemarkt volgen. Handelen is duur en omdat deze beleggers minder handelen, maken ze over het algemeen meer rendement.
NB. Eén van de grootste voordelen bij Five Winds is dat uw kosten afnemen over de looptijd van uw investering (door goedkopere investeringspakketten samen te voegen tot een duurdere verlaagt u de kosten per investeringskoffer)

2. Regelmatig beleggen zorgt voor meer rendement 

Als je bijvoorbeeld elke maand wat geld stopt in goedkope fondsen dan koop je niet meer hoog of laag, maar je koopt gewoon gemiddeld. Australische beleggers die deze strategie hanteerden deden het een stuk beter dan gemiddelde beleggers van over de hele wereld.
NB. U hoeft bij Five Winds niet langer zelf de markten te volgen om uw in- of uitstapmoment te bepalen. Dit zorgt voor meer rust én genereert ook een beter rendement.

3. Diversificatie levert wat op

Als je niet constant hoeft te kijken waar de markt staat en beslissingen hoeft te maken over hoe je portfolio samen te stellen met aandelen, obligaties en cash dan wordt je rendement beter. 

Elke belegging die al een spreiding in zich heeft, verlaagt niet alleen de bewegelijkheid, maar presteert ook beter.

Door te investeren bij Five Winds profiteert u van de maximale voordelen van spreiding en rust tegen reducerende kosten.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan om ook uw mogelijkheden verder te verkennen.