Studenten gebruiken steeds vaker een lening om te sparen

Meer dan de helft van de studenten leent meer geld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dan ze voor de studie nodig hebben.

Uit onderzoek van het Nibud blijkt vrijdag dat bijna de helft van die groep dat doet om geld achter de hand te hebben na de studie. Ook alvast sparen voor de aankoop van een huis en de lage rente bij DUO worden als redenen genoemd. 

Verder blijkt dat 56 procent van de eerste- en tweedejaarsstudenten thuis blijft wonen. In 2015 was dit nog 39 procent.

Sparen

De meeste studenten vinden het van belang om geld achter de hand te hebben. 65 procent van de ondervraagden spaart zelf, daarnaast sparen ook ouders voor 20 procent van de respondenten. Een op de tien studenten spaart niet. 

Studenten sparen bijvoorbeeld om reserves na afloop van de studie te hebben, om hun eerste huis te financieren of om geld achter de hand te hebben na hun studie. Studenten sparen gemiddeld 146 euro per maand.

Voor 39 procent van de studenten betalen de ouders de studie. En 43 procent van de studenten heeft ouders die de zorgverzekering betalen.

(Bron: nu.nl/ANP)

Cleo Company heeft ook voor studenten een bijzonder aantrekkelijk alternatief waarmee men niet enkel kan 'sparen' om de toekomstige studieschuld af te lossen maar teven een vast inkomen te genereren.
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!