Het verschil tussen Zoeken en Krijgen

Veel verkopers besteden een groot deel van hun tijd aan het zoeken naar nieuwe klanten. Maar wanneer we dit proces in kaart gaan brengen blijkt dat men vaak te weinig conversie heeft. Eenvoudig uitgelegd, de transformatie van ‘suspect’ naar ‘klant’ is te beperkt. Cijfers wijzen erop dat deze transformatie bij het gebruik van een ‘salesfunnel’ of klantentrechter maximaal 4% resultaat oplevert…
En dat is jammer want het kan een flink stuk beter!
Te vaak vergeet men om de het belangrijkste stuk gereedschap in te zetten, de nieuwe klant!

Er is wetenschappelijk aangetoond dat er een bepaald stofje in de hersenen vrijkomt wat een euforisch gevoel geeft bij zowel de verkoper als de nieuwe klant wanneer het contract getekend is. Op dat moment is er een wederzijdse voldoening voor het positief afsluiten van het verkoopproces, de verkoper is blij omdat hij de beloning krijgt voor het vele werk, terwijl de klant gelukkig is omdat hij een goed koop heeft gedaan.
Dit is hét moment!

U heeft als vertegenwoordiger naar een bepaald hoogtepunt toe gewerkt, het registreren van een nieuwe klant in uw netwerk. Gedurende een bepaalde periode heeft u uw klant opgezocht, hem of haar geïnteresseerd in uw programma(‘s), het vertrouwen gewonnen en een relatie opgebouwd. Dan komt het moment waarop u alle argumenten effectief heeft behandeld en u de nieuwe klant mag registreren! In het gelukzalige gevoel die op het moment van het sluiten van de deal bij de koper heerst, vraagt u of hij of zij u nog in contact zou willen brengen met twee andere potentiële klanten voor wie uw programma ook een meerwaarde oplevert. Feitelijk vraagt u dus om nieuwe klanten op het moment suprême.
Hét moment van vragen is cruciaal want indien u hier te lang mee wacht verdwijnt het gelukzalige gevoel op termijn…

Deze methode werkt voor ieder programma wat wij aanbieden, of dit nu CBC, LikesXL of Xpro is.
Maar het stopt niet enkel bij de persoonlijke doorverwijzing, sterker nog, het combineren van diverse programma’s biedt u niet enkel de mogelijkheid om intern naar andere programma’s door te verwijzen als methode om risico’s te spreiden, maar geeft u tevens houvast om anderen te interesseren in de diverse mogelijkheden, u creëert een Win/Win situatie voor uw klant én voor zijn of haar relaties!
Tevens is dit de eerste service die u uw nieuwe klant kunt bieden, namelijk het begeleiden bij de opbouw van een nieuw netwerk onder de klant. Ervaring leert dat de opbouw van een netwerk vele malen gemakkelijker gaat wanneer u hiermee direct begint. De nieuwe klant zal u direct zien als een partner in plaats van een leverancier en de bereidheid om samen te werken zal exponentieel toenemen.

Het geluksgevoel in sales bereiken kan dus veel sneller gaan dan u denkt. En niet één keer, maar twee keer! Door behoeftegericht te werk te gaan én door te vragen om twee nieuwe klanten tijdens het ‘moment suprême’, bouwt u aan partnerships in plaats van éénmalige klanten én vergroot u direct de kans op nieuwe registraties.

Succes!