Failure is an option!

Dit is waarschijnlijk niet de positieve kop waar u op zat te wachten, waarschijnlijk had u gehoopt op een positieve aanhef die u direct zou motiveren om aan de slag te gaan en niet meer op te geven…

En toch…

Na tientallen jaren van ondernemen heb ik die les geleerd en ván die les geleerd.
Wanneer je begint met een nieuw bedrijf sta je er niet bij stil dat het wel eens verkeerd kan gaan, de gedachte komt zelfs niet in je op.
Je hebt je voorbereid, je bedrijfsplan geschreven en herschreven, samen met je accountant een financieel plan gemaakt en iedere eventualiteit de revue laten passeren.
Natuurlijk heb je iedereen die je een welgemeend advies heeft gegeven aangehoord en alle argumenten om het vooral niet te doen wegberedeneerd. En wanneer je alles nogmaals hebt overwogen en heroverwogen begin je aan het avontuur waarvan je zeker weet dat dit de rest van je leven gaat duren…

Ik kan me iedere eerste dag nog herinneren.
De eerste dag waarop we na wekenlang inrichten eindelijk de deuren openden van ons eigen kantoor in makelaardij en financiële dienstverlening, de eerste dag waarop we onze eerste klanten mochten verwelkomen en ook de eerste dag waarop we onze eerste omzet mochten inboeken. We groeiden boven onszelf uit en het succes leek na verloop van tijd vanzelfsprekend.
Geld was niet langer meer een onderwerp van gesprek als gereedschap maar werd een middel om andere doelen mee te behalen, en niet noodzakelijk hogere doelen...
Er werd flink geïnvesteerd in naamsbekendheid en andere ego strelende activiteiten zoals business seats bij een grote voetbalclub (terwijl we geen van beiden liefhebbers zijn van dit spelletje), leuke tripjes en mooie auto’s, het waren leuke dagen…

Maar ik kan me ook andere eerste dagen nog herinneren…
De eerste dag die aangaf dat de markt was ingestort. De eerste dag van de wereldwijde economische crisis.  De eerste dag waarop we de kantoorhuur niet konden betalen, de eerste dag waarop we uitstel van betaling moesten aanvragen en de eerste dag waarop we aan elkaar moesten toegeven dat het niet ging lukken. De eerste dagen van ellende en onzekerheid.
Ik kan me de eerste dag nog herinneren dat we afscheid moesten nemen van personeel, afscheid moesten nemen van jarenlange partners en de eerste dag waarop ik afscheid moest nemen van mijn bedrijf. De plotselinge realisatie dat we al die jaren keihard gevochten hebben en dan komt plotseling die dag waarop je moet bekennen, we hebben het niet gered… We hebben gefaald in onze opzet.
Dan komt de eerste dag waarop je niet langer in staat bent om voldoende geld binnen te brengen om je gezin te onderhouden en ook de eerste dag waarop je niet langer meer in je eigen huis kunt blijven wonen.
De eerste dag waarop je het even niet meer ziet zitten…
Er zijn veel van dat soort eerste dagen om te herinneren.

En tussen al die eerste dagen hebben jaren van keihard werken gezeten.

Maar dan komt de eerste dag waarop je tot de conclusie komt dat falen enkel betekent: stoppen met bewegen. De eerste dag waarop je tot het besef komt, "het is dankzij het vallen dat we leren opstaan!"
Het is in de tegenslagen die we te verwerken krijgen dat we onszelf het beste leren kennen.

Nu, bijna 6.000 dagen na die 1e eerste dag, hebben wij de kans gekregen om deel te nemen in een aantal bijzondere programma’s en samen te mogen werken met honderden bijzondere mensen in landen waar we nog nooit zijn geweest. We hebben nieuwe partners leren kennen en nieuwe vrienden gemaakt, nieuwe bedrijven gestart en we zijn nieuwe avonturen aangegaan.
Iedere nieuwe dag is nu dé eerste dag!

Leren van je eigen fouten is een kostbaar proces wanneer je ook kunt leren van de fouten van een ander!

Falen is niet alleen een optie, het is een mogelijkheid.
Een mogelijkheid om je bakens te verzetten, opnieuw je huidige werkwijze te beoordelen en daar waar mogelijk aan te passen en vooral de mogelijkheid om jezelf opnieuw te beoordelen en opnieuw uit te vinden. Dankzij de hulp en ondersteuning van een aantal bijzondere mensen zijn we in staat geweest om uit het diepe dal te kruipen en weer opnieuw te gaan ondernemen.

Je kracht komt dus niet alleen uit je succes maar uit het steeds opnieuw opstaan wanneer je bent gevallen en de helpende hand te accepteren wanneer die je wordt geboden.

Ook al denk je nu misschien dat dit het is...
Dat je niet in staat bent om uit je huidige situatie te komen...
Misschien heb je je neergelegd bij dit leven of durf je gewoon niet langer meer te geloven in de mogelijkheden die je worden geboden. Wellicht ben je gewoon te vaak teleurgesteld.
Feit blijft... je bent nu hier, je bezoekt deze website tenslotte niet voor niets.
Cleo Company wil ook jou die helpende hand bieden om je vooruit te helpen, je te assisteren bij de volgende fase in je leven en je te begeleiden wanneer je zelf die stap durft te zetten.
Wij staan voor je klaar!

Geef dus NOOIT op!
(Je zult anders nooit weten hoe dicht je bij het werkelijke succes bent geweest)