Brief van een klant

Hieronder mijn antwoord aan iemand die mij de vraag stelde of we al iets meer wisten over Five Winds. Omdat er misschien meer mensen zijn die mijn antwoord zouden kunnen gebruiken om weer wat rustiger adem te halen, heb ik dat antwoord hieronder geplaatst.

Beste,

Wij zitten in dezelfde situatie als jij want, net als jij, zijn we ook gewoon een klant en juist omdat we hier voor een deel van leven, zijn we ook best ongeduldig hoor ;-)
Toch zijn wij wat minder ongerust dan de meeste mensen lijkt het. Misschien komt dat door de ervaring die we in de loop der jaren hebben opgedaan waardoor we bepaalde situaties wat beter kunnen plaatsen.

Wij redeneren als volgt:
Stel dat dit bedrijf kwade bedoelingen heeft en niet de intentie heeft om ooit nog (terug) te gaan betalen...
Waarom dan de mogelijkheid tot in-betalen sluiten? Dat je niet uitbetaald is dan logisch maar waarom kan niemand storten?
Waarom zijn er nog steeds mensen achter de schermen aan het werk om de website te onderhouden? e-mails te sturen? commissies te verrekenen? (al kun je niet opnemen, de totale verrekening loopt gewoon door). Ook de chatfunctie is actief en er worden data afgesproken met mensen om hun bonus te komen ophalen, waarom toch al die extra kosten maken en moeite doen?

Maar stel nu dat het bedrijf inderdaad bezig is om alles te regelen om aan de (zeer strenge) financiële wetgeving te voldoen? Dat het een legitiem bedrijf is wat al geruime tijd goed presteert en dat ook naar de toekomst toe wil blijven doen.
Om op dit bancaire niveau te kunnen opereren moet alles tot in de puntjes geregeld zijn, want er wordt met bijzonder veel geld gewerkt. Daarbovenop moet Five Winds leren werken met een nieuw trading-systeem (iets wat AGAM al enkele jaren heeft gedaan), een nieuwe wijze van verrekening met de klant én er moest worden samengewerkt met het marketingbedrijf Lianora Swiss. Een samenwerking overigens die ook betekent dat er wederzijdse controles (Due Dilligence) moeten worden uitgevoerd en er samenwerkingsovereenkomsten moeten worden opgemaakt die provisies zouden moeten bevatten voor alle klantendossiers, en het vermogen wat deze dossiers vertegenwoordigen...

Dus voor er met geld "heen-en-weer" wordt geschoven moet er behoorlijk wat geregeld worden.
Dan moeten de systemen werkbaar gemaakt worden zodat iedere cent vertegenwoordigd is tijdens iedere transactie, geloof me dat mensen beginnen te klagen wanneer er ineens een procentje lager wordt uitbetaald dan waarop men recht denkt te hebben ;-)

Gedurende deze implementatie en gedurende een Due Dilligence of een audit, zal er zo weinig mogelijk worden gecommuniceerd. Dit heeft een bewuste reden en die draait volledig om veiligheid. Tijdens dit proces is er bijvoorbeeld altijd het gevaar dat een van de partijen zich terugtrekt omdat hij iets verkeerds te weten is gekomen. Iedereen begrijpt dat je heel zeker wilt zijn van de betrouwbaarheid van de nieuwe partner waarmee je in zee gaat.
In de tijd van social media bestaan feiten niet meer, een uitspraak of stukje informatie wordt ongecontroleerd de wereld ingestuurd en kan worden verdraaid tot een potentieel gevaar voor de samenwerking.
Dan is het verstandiger om te zwijgen en pas weer te gaan communiceren wanneer je (zo goed als) klaar bent. Het is dan veel gemakkelijker om kritiek te pareren met de waarheid en hoogstwaarschijnlijk is iedereen zo blij dat ze weer open zijn, dat de lange wachttijd snel vergeten is.

Naar onze mening loont het zich te wachten en positief te blijven. Wij doen in ieder geval niet mee aan de roddels en achterklap die er op het internet te vinden zijn (veel van de kritiek en opruiende taal komt vaak nog van andere netwerkers die je daarmee naar hun eigen programma lokken trouwens). Wanneer we iets te horen krijgen van het bedrijf dan melden we dat natuurlijk op onze website en proberen die informatie enigszins te analyseren.

Tot nu toe gebeurt er naar ons idee niets wat vreemd is in een dergelijke situatie, maar we hopen net als jij dat het nu wel snel achter de rug is hoor.

Blijf dus gerust e-mailen en vragen stellen.
Wij kunnen je niet garanderen dat we gelijk hebben maar ik kan je wel garanderen dat je antwoord krijgt ;-)  

Marcel