Waarom wachten wordt beloond!

“… Zelfs met de extreem lage rente die je op je spaarrekening krijgt, had je dit jaar beter kunnen sparen dan je geld te beleggen op de beurs. Alle toonaangevende beursgraadmeters zijn de winst over dit jaar deze week kwijtgeraakt.
Bij banken als ING en ABN Amro krijg je tegenwoordig 0,03 procent spaarrente. Bij Triodos is die rente al gedaald naar 0 procent, maar ook dat is dit jaar lucratiever dan beleggen.    
(bron RTLZ 26 oktober 2018)

De grote vraag is nu, geldt dit ook voor deelnemers bij Five Winds of AGAM?
Het antwoord hierop is een overduidelijk NEE!

Indien u een jaar geleden bent ingestapt, vlak voor de in- en uitbetalingen zijn gepauzeerd, dan heeft uw inleg in dat jaar een cumulatief rendement gegenereerd.
Het feit dat u geen gelden heeft kunnen opnemen is nu juist enorm gunstig gebleken. Uw groeiend vermogen heeft zonder invloeden van buitenaf rendementen opgebracht die zowel de spaarrekening als de gemiddelde beleggingsrekening veruit out performen.

Over het jaar 2018 heeft een deelname bij Five Winds u, tot op dit moment, een gemiddeld rendement van 237,61% opgeleverd terwijl u feitelijk maar een risico van 0,03% heeft gelopen.
Tenslotte, wanneer u uw vermogen had geplaatst op een spaarrekening of een beleggingsrekening voor de duur van datzelfde jaar, dan had u 0,03% rendement gemaakt.

Door dus niet te sparen of traditioneel te beleggen, bent u dit percentage winst misgelopen. Uw werkelijke winst of verlies is echter pas berekenbaar vanaf het moment dat u ervoor kiest om gelden op te nemen. Zolang u uw spaargeld niet opneemt vermeerderd dit met 0,3% per jaar. Zolang u geen gelden onttrekt uit uw account bij Five Winds vermeerderd uw vermogen met gemiddeld 4% tot 6% per week. 
Bij Five Winds groeit een vermogen cumulatief terwijl het risico verdeeld wordt over meerdere fondsmanagers die met het ingelegd vermogen handelen. Per saldo groeit dus de winstgevende zijde wanneer risico’s verminderen waardoor er weer een groter vermogen beschikbaar komt om mee te handelen. Doordat er in 2018 geen opnames mogelijk waren, bleef het gehele tradable vermogen groeien waardoor automatisch ook de risico’s kleiner werden. Hierdoor is het opneembare vermogen van de deelnemers enorm toegenomen over het afgelopen jaar en wij verwachten dan ook veel blije mensen binnenkort!

All good things come to those who wait!