Bitcoin (BTC) koers tikt $27.910 aan, cryptomunt ruim 500 miljard waard

De Bitcoinkoers heeft deze zondagochtend de $27.910 aangetikt, een nieuw record voor de cryptomunt.

Ook de totale marktwaarde schrijft met 518 miljard dollar geschiedenis. 
De dominantie van bitcoin op de cryptomarkt ligt nu boven de 70%, dat is in 14 maanden tijd niet voorgekomen.

Nu lijken ook particuliere beleggers de boot niet te willen missen (fear of missing out) en stappen weer in de markt. Maar 2020 is vooral het jaar van de grote bedrijven die bitcoin als lange termijn investering zien.

Simpel gezegd: overheden en centrale banken drukken nieuw geld bij en dat gaat ten koste van staatsobligaties die vrijwel niets meer opbrengen. Particulieren en bedrijven moesten op zoek naar alternatieven. De retailmarkt sprong op de aandelenmarkt, waardoor aandelen als Tesla en Zoom nog harder groeiden dan bitcoin in 2020.

Bitcoin als verzekeringspolis

Instituties zoals hedgefonden en verzekeraars telden ook hun knopen dit jaar: in eerste instantie steeg goud harder dan bitcoin, maar gaandeweg ruilen sommige fondsen een deel van hun goud (ETF’s) in voor bitcoin. Dit is aan te merken als de wérkelijke transitie: bitcoin die concurreert met goud als safe haven.

Ze zijn in 2020 in gestart met een bescheiden positie (1 tot 5% van een specifiek fonds bijvoorbeeld). Maar gezien de huidige prijsactie smaakt dat naar meer.

Volgens de laatste cijfers staat er nu 1,15 miljoen bitcoin geparkeerd bij beursgenoteerde bedrijven. Dat is circa 5,5% van de uiteindelijke 21 miljoen stuks aan maximale voorraad. Een duidelijk verschil met goud en aandelen en fiat geld dat wél oneindig is bij te maken en geen plafond kent.

Dat bedrijven letterlijk de koers bepalen van bitcoin, is een reële verschuiving in de financiële wereld. Naarmate meer bedrijven, miljonairs, ontwikkelaars en node-eigenaren belang hebben bij een goede toekomst van bitcoin, groeit haar zeggenschap, ook politiek.

Bitcoin kan zich daarmee ontpoppen als verzekeringspolis van de toekomst, voor zowel bedrijven als burgers. Een hedge tegen een ontaard fiat stelsel dat het blikje nog eens verder door de steeg trapt en daarmee de problemen voor zich uit schuift.

Bitcoin kent een helder en vastomlijnd monetair stelsel, met een maximale uitgifte van 21 miljoen stuks.

(Bron: Bitcoinmagazine.nl)

Zelf Bitcoin aankopen? Bij Cleo Company maken wij gebruik van Bitwala.

Bitwala is een App met een bankrekening met Iban-nummer en een gratis Mastercard (zonder maandelijkse fees) waarmee u Euro's, Bitcoin en Ethereum onderling kunt omzetten en waarmee u overal kunt pinnen en rekeningen mee kunt betalen en waar uw geld tot €100.000, - is gewaarborgd.
Vertel het aan vrienden en zowel u als uw vrienden ontvangen €15, - als zij de bitcoin of Etherium wallet openen! Registreer HIER 
​Kijk voor meer info bij Betaalopties op onze website.

Datum: 
zondag, 27 december, 2020 - 11:30